Zwanger & bevallen workshops

In een workshop leer jij alles wat je wilt weten om je te kunnen voorbereiden op de bevalling. Een workshop duurt 2 uur en vindt plaats in een kleine groep van 5 of 6 vrouwen. De workshops zijn los van elkaar of als gehele cursus te volgen. Je kunt op ieder moment instappen, dus je plant zelf welke workshops op welk moment jou het beste uitkomen.

zwangerschap
Je krijgt informatie over verschillende oefeningen zodat je kunt kiezen of er iets tussen zit dat bij je past. We bespreken mogelijke klachten en hoe je er mee om gaat. We gaan in op communicatie tussen jouw en je zorgverlener en we bespreken hoe je het beste je wensen kenbaar kunt maken.

bevalling
We bespreken hoe een bevalling doorgaans verloopt. Je krijgt informatie over weeën en over persen. We bespreken welke manieren er zijn om met de weeën om te gaan. Een bevalling gaat soms niet vanzelf. Wat zijn de meest voorkomende situaties voor een verloskundige om je te verwijzen naar de gynaecoloog en hoe kun je hier het beste mee om gaan?

na de bevalling
Als de baby geboren is verandert er veel in je leven. We gaan in op wat normaal is tijdens de eerste periode na de bevalling. Je hoort hoe jouw eigen herstel verloopt en hoe de baby zich in de eerste periode ontwikkelt. Verder bespreken we wat het betekent om moeder te worden.